KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os
IKAST KFUM FODBOLD


Væddemål på cykelsport

Væddemål på cykelsport kan være en spændende oplevelse. Men det er vigtigt at forstå spillets regler, før du placerer dine indsatser.

Den vigtigste spiltype forud for ethvert løb er et væddemål på den direkte vinder. Dette tilbydes generelt til plus-penge odds. Det er højrisiko, men kan give en stor udbetaling, hvis dit valg vinder.

Vinder af individuelt løb

Der findes utallige forskellige cykelløb rundt om i verden, fra lokale løb til det mest berømte, Tour de France. Nogle er utroligt udmattende og kræver utrolig atletik for at komme i mål. Andre er meget mere afslappede, hvor rytterne tager det roligt indtil den endelige spurt.

Cykelrytteren med den laveste akkumulerede tid vinder løbet. Vinderen af en etape modtager som regel en stor præmiesum.

Domestiques er holdkammerater, der gør alt, hvad de kan, for at hjælpe deres kaptajn med at vinde, fra at blokere modstandere til at trække fra dem. Drafting er, når en rytter kommer lige i halen på en modstander og sparer energi ved at køre i deres slipstrøm.

Vinder af holdløb

Da cykling i høj grad er en holdsport, arbejder holdene sammen om at hjælpe en nøglerytter med at vinde. De andre medlemmer af et tophold, kendt som domestiques, konkurrerer ikke om de store titler, men gør, hvad der skal til for at hjælpe den førende i jagten på sejre.

I banecykling involverer holdforfølgelsesløb to firemandshold, der kører 16 omgange på en 4.000 meter lang bane med start i hver sin ende. Det hold, der gennemfører distancen hurtigst, vinder.

Den prikkede King of the Mountains-trøje belønner det første hold, der når bestemte kategoriserede stigninger. Stigningerne er rangeret fra lette til svære. Jo sværere stigningen er, jo flere point giver den som regel.

Vinder af etape

Etapevinderen får den eftertragtede gule trøje og i mange tilfælde også den samlede føring i løbet. Vinderen får lov til at beholde den, så længe han/hun har et tidsmæssigt forspring til rytterne på andenpladsen, uanset hvor mange etaper der er tilbage af løbet.

Jai Hindley fra BORA-Hansgrohe vandt den første bjergetape i Tour de France 2023 og overtog føringen i det samlede klassement fra Adam Yates. Den australske rytter angreb på den sidste kategori 4-stigning op ad Col de Joux Plane og bevarede et forspring til klassementsrytterne Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Vinder af den grønne trøje

Den grønne trøje (maillot vert) bæres af rytteren med flest point i det samlede klassement. Der er flere point på spil på flade sprinteretaper og færre på kuperede etaper eller bjergetaper.

En vej til den grønne trøje for en ren sprinter som Cavendish eller Sagan er at vinde mange af disse korte, slagkraftige massespurter. Hver sejr giver 50 point, mens nummer to får 30.

Dette års Tour er dog mere bjergrig end normalt, så en mere hybrid sprinter som Jasper Philipsen kan måske holde fast i maillot vert i længere tid. Han er stærk nok til at komme over stigningerne og har en god rekord i forårsklassikerne.

Eksotiske væddemål

Mens Tour de France får al opmærksomheden, er der mange andre cykelløb, der tilbyder væddemålsmuligheder. Det gælder bl.a. Giro d'Italia og Vuelta a Espana samt endagsklassikere som Paris-Roubaix. Disse løb har ofte sprintere, klatrere og allroundere, så sørg for at undersøge løbsruten og forstå, hvilken type cyklist der vil udmærke sig under disse forhold.

Selvom prop-væddemål ikke er så almindelige på cykelvæddemålslinjer som i andre sportsgrene, kan de være sjove og interessante at placere. Disse væddemål drejer sig normalt om typen af terræn, vejrforhold og højde. Disse faktorer kan have en dramatisk indflydelse på en cykelrytters præstation og dermed på oddsene.

Strategi for væddemål

Cykelvæddemål kan være en god måde at tjene penge på sporten. Men som enhver anden form for væddemål kræver det en strategi, der er fokuseret på langsigtet succes.

Det mest almindelige væddemål er to win-væddemålet, som placeres på, hvem du tror, der kommer først i mål i et løb. Der er også each way-væddemål, som fungerer på samme måde som hestevæddeløbs placeringsvæddemål og giver spillere mulighed for at satse på, at en rytter slutter inden for det tilbudte antal pladser (normalt top-3).

Etapevinderlinjen er et andet godt væddemål at placere. Det går ud på at forudsige, hvilke ryttere der vil vinde hver af etaperne i et stort cykelløb.

 

Skole Pige Cup 2013
Ikast KFUM Cup 2012
Opstart 2013
KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os

Ikast KFUM fodbold