KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os
IKAST KFUM FODBOLD


Cykling er mindre belastende for kroppen

Uanset om du tager på en daglig løbetur eller en weekendtur, er cykling et godt valg af mange grunde. Det reducerer stress, forbedrer arbejdspræstationen og sænker din risiko for hjertesygdomme. Cykling er en glimrende måde at få din døgnrytme i synkronisering, hvilket er vigtigt for at bevare en langvarig hukommelse. Og så er der en ekstra fordel. Cykling kan forbedre dine søvncyklusser, da det reducerer kortisolniveauet, som kan forstyrre den regenererende søvn.

Cykel i stedet for at løbe

Cykling bruger andre muskelgrupper end løb, f.eks. quads og glutes, som er komplementære til løbemusklerne. Cykling forbedrer også effektiviteten, da dine ben ikke skal bruge så meget energi på at skubbe dig op ad bakke. Cykelture er også lavt belastende og forhindrer dig i at få ondt i knæene. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren professionel så tjek det, kan cykling hjælpe dig med at reducere belastningen på din krop.

Undersøgelser har vist, at cykling kan være med til at reducere stress for krop og sind. Den aerobe aktivitet øger blodgennemstrømningen og mindsker stress. Det er også blevet vist, at cykling forbedrer det mentale velvære og reducerer risikoen for depression og andre psykiske sygdomme. Hvis du kan finde tid til at cykle i stedet for at løbe, så overvej at tage dig tid til det. Flere nyere undersøgelser har også vist, at cykling er en effektiv måde at reducere stress og bekæmpe depression på.

Reducerer stress

En af de mange fordele ved at cykle er, at det sænker stressniveauet. Når vores krop oplever stress, frigiver den kortisol. Høje niveauer af kortisol er forbundet med en øget risiko for depression, hjertesygdomme og søvnløshed. Aerob træning, som cykling, sænker kortisolniveauet. Og det er bevist, at det øger kredsløbet og reducerer stress. Hvis du er på udkig efter nogle tips til, hvordan du kan reducere stress, mens du cykler, så læs videre!

Når cyklister cykler til arbejde, producerer de flere hjerneceller, hvilket øger deres evne til at tænke. Dette øger hastigheden af de meddelelser, der passerer gennem deres neuroner. Og når hjernecellerne reproducerer sig hurtigere, forbedrer de deres organer. Det betyder, at cykling reducerer stress i kroppen og bidrager til at forbedre humør og velvære. Og hvad mere er, cykling styrker immunforsvaret. Uanset om du er atlet eller weekendkriger, er cykling en fantastisk måde at få frisk luft og få det bedre.

Forbedrer arbejdspræstationen

Videnskaben bag cykling til arbejde er meget veletableret. Det forbedrer arbejdspræstationen og mindsker stress. Ifølge en undersøgelse foretaget af University of Bristol forbedrede cykling til arbejde tidsstyring, reducerede stress og øgede motivationen. Cykling til arbejdet forbedrede de interpersonelle færdigheder og reducerede behovet for pauser, hvilket hjælper folk med at afslutte deres opgaver hurtigere og mere effektivt. Cykling har også vist sig at være gavnligt for at afværge kræft og bevare sunde celler.

Undersøgelsen viste, at cyklister havde en lavere samlet stressscore end bilpendlere. Mens cyklisternes stressniveau ikke adskilte sig væsentligt fra bilpendlernes, oplevede cyklisterne færre stressende begivenheder i løbet af dagen. Undersøgelsen viste også, at det var billigere at cykle end at køre bil. Ud over mindre stress reducerer cykling også CO2-emissionerne. Som en ekstra fordel er cyklister også mere aktive end bilpendlere.

Mindsker risikoen for hjertesygdomme

Forskning viser, at cykling kan reducere din risiko for hjerte-kar-sygdomme. Copenhagen Heart Study, som fulgte næsten 5 000 personer i 14 år, viste, at cykling reducerede risikoen for at dø af koronar hjertesygdom. Hjerte- og kardiovaskulære sygdomme er en af de vigtigste dødsårsager på verdensplan og tegner sig for mere end 30 % af alle dødsfald. I Indien er forekomsten af hjerte-kar-sygdomme høj og tegner sig for mere end 25 % af den samlede dødelighed. Ifølge Global Burden of Disease-undersøgelsen er dødeligheden af CVD i Indien ca. 272 dødsfald pr. lakh af befolkningen. Ved at følge sunde vaner og cykle kan du forebygge hjertesygdomme.

Mindsker risikoen for kræft

Forskere har fundet ud af, at det er mindre belastende for kroppen at cykle til arbejde end andre transportformer. En ny undersøgelse, der undersøger over 25 års folketællingsdata, viser, at folk, der cykler til arbejde, har 41 % lavere risiko for at dø af hjertesygdomme, 24 % lavere risiko for at dø af alle årsager og 20 % lavere samlet dødelighed. De havde også 16 % mindre risiko for at dø af kræft. Dette er ikke overraskende i betragtning af de mange fordele ved at cykle.

Cyklister kan være særligt interesserede i at cykle på grund af de sundhedsmæssige fordele. Den fysiske aktivitet forbedrer livskvaliteten for kræftpatienter. Ofte oplever patienter med kræft smerter og lav energi under behandlingen. Det er vigtigt at lytte til din læges råd og overveje din egen krops reaktion på fysisk aktivitet. Cykling hjælper ikke kun folk med at holde sig slanke og i form, men sænker også risikoen for visse kræftformer. Cykling kan også mindske bivirkningerne af kræftbehandlinger og forbedre livskvaliteten for kræftpatienter.

Skole Pige Cup 2013
Ikast KFUM Cup 2012
Opstart 2013
KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os

Ikast KFUM fodbold