KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os
IKAST KFUM FODBOLD


Fodboldens love

I fodbold forsøger spillerne at flytte en bold mod modstanderens mål ved at drible den, aflevere den til holdkammeraterne og skyde. Målmanden vogter målet, og modspillerne kan forsøge at genvinde kontrollen over bolden. Selv om der ofte er fysisk kontakt mellem spillerne, er det sjældent, og spillet er generelt frit. Spillet stopper først, når bolden forlader banen, eller når der bliver kaldt for en genstart.

Oprindelse

Fodbold har mange forskellige oprindelser og er opstået ud fra mange forskellige sportsgrene. Mange af de tidligste spil lignede det moderne spil, herunder et spil kaldet Tsu' Chu, der blev spillet i det andet og tredje århundrede f.Kr. i Kina. I det gamle spil blev der sparket til en bold med fødderne. Desuden involverede det to hold, og hvert hold bestod af tolv til fjorten spillere.

Love

Fodboldreglerne er et sæt regler, der regulerer, hvordan spillet spilles. Der er 17 love i alt. Disse anses generelt for at være baseret på sund fornuft og er skrevet i samme sprog som reglerne for en given sport. Dommere skal overholde fodboldlovene.

Spillere

Fodbold er et spændende, tempofyldt spil, hvor spillerne er inddelt i forskellige positioner på banen. Der er fire positioner på banen: angribere, midtbanespillere og forsvarsspillere. Hver position har et unikt sæt af færdigheder og krav.

Touchdown (TD)

I fodbold scorer man et touchdown, når et hold bærer bolden ind i modstanderens end zone. Touchdownet scorer man, når bolden rører en flade, der er foran mållinjen, eller når en spiller inde i endzone. Touchdowns er vigtige, fordi de giver et hold seks point. Det offensive hold udfører derefter et spil, der kan tilføje et eller to point, f.eks. et ekstra point eller en two-point conversion.

Målmænd

Målmænd i fodbold har særlige færdigheder, herunder evnen til at foretage afgørende redninger med deres hænder. De skal også være hurtige på fødderne og have en god reaktionstid, da de skal træffe hurtige beslutninger på banen. Målmænd skal også være dygtige til at håndtere bolden, da der er visse regler for, hvordan de skal håndtere bolden. Spillerne forsøger ofte at heade bolden væk fra målmandens hænder eller stjæle den.

Skole Pige Cup 2013
Ikast KFUM Cup 2012
Opstart 2013
KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os

Ikast KFUM fodbold