KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os
IKAST KFUM FODBOLD


Det grundlæggende i fodbold

Fodbold er en af de mest populære sportsgrene i verden og er kendt for sine unikke og spændende regler. Den spilles af millioner af mennesker rundt om i verden, og det er en favoritsport for folk i alle aldre. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de grundlæggende ting om fodboldspillet, herunder oprindelsen, reglerne og den første internationale kamp. Vi vil også se på, hvilke virkninger det har på vores led at spille spillet.

Oprindelse

Næsten alle større civilisationer har spillet boldspil, som kan ses som forløbere for fodbold. Den tidligste optegnelse af spillet stammer fra den kinesiske civilisation. En marmorplade viser en mand, der balancerer en bold på sit lår i 400 f.Kr.

Cuju, et konkurrencespil, der ligner moderne foreningsfodbold, blev først spillet under Han-dynastiet. Fans mødte op i tusindvis for at se spillerne, og spillet blev foretrukket af militæret.

Tsu' Chu, et andet spil, der minder om moderne fodbold, blev spillet i det andet og tredje århundrede. Læderbolden, der var fyldt med fjer eller hår, blev sparket gennem et lille hul i jorden ind i et net, der var fastgjort på bambusstokke.

Spillet var populært i Romerriget. To hold forsøgte at score gennem et mål, der lå i den modsatte ende af banen. Det hold, der angreb, før bolden nåede frem til modstanderen, blev anset for at være offside.

Første internationale kamp

Tidligere i november 1872 spillede Skotland og England den første internationale fodboldkamp nogensinde. De to lande forsøgte at etablere sig som de bedste hold i Europa. Kampen blev spillet på West of Scotland Cricket Ground i Glasgow.

4.000 tilskuere så kampen. Publikum betalte en shilling for at få adgang. De stod på stentrapper ved pavillonen. Det var det største antal tilskuere af sin art i historien. Kampen var også bemærkelsesværdig på grund af sin første halvleg.

Første halvleg var domineret af Three Lions. Det skotske hold bestod af spillere fra London. Hvert hold spillede med otte angribere. De havde også to på midtbanen. Det skotske hold pressede hårdt på.

Regler for kampen

Næsten alle lande i verden har et sæt regler, der regulerer fodbold. Disse kaldes spillets love. De er hovedsageligt påvirket af den kulturelle kontekst, som spillet foregår i.

En af de mest grundlæggende love er at vinde. For at vinde en kamp skal et hold score flere mål end det andet hold. Hvis begge hold slutter kampen med lige mange mål, betragtes kampen som uafgjort. De kampe, der stadig står uafgjort, går til omkamp.

En anden lov er det gyldne mål. Dette er et mål, der scorer, når bolden passerer over mållinjen. Den blev indført i 1993 og blev opretholdt indtil 2004.

De mest almindelige elementer i spillet omfatter indkast, potentiel fumble og en afleveringsfejl. Disse bliver alle gennemgået af dommeren for at afgøre, om spillet var en god beslutning.

Indvirkning af fodboldspil på dine led

Tusindvis af fodboldspillere lider af skader på deres led, ledbånd og sener. Disse skader bliver ofte ikke diagnosticeret eller fejldiagnosticeret. Hvis de ikke behandles, kan de resultere i gigt og permanente smerter.

En undersøgelse viste, at tidligere elitefodboldspillere var mere tilbøjelige til at udvikle slidgigt end ikke-idrætsudøvere. Undersøgelsen omfattede 284 tidligere professionelle fodboldspillere fra England, Tyskland og Holland. Dataene blev indsamlet fra en tværsnitsundersøgelse. Den blev brugt til at vurdere tidligere atleters sundhedstilstand og til at bestemme de langsigtede konsekvenser af at spille professionel fodbold.

I løbet af undersøgelsen rapporterede respondenterne om deres medicinske behandlinger, diagnosen slidgigt og invaliditet. Arbejdsrelateret invaliditet var højere blandt respondenterne med OA. Desuden rapporterede respondenter, der havde fået stillet diagnosen OA, også problemer på de fem EQ-5D-dimensioner.

Særlige hold

Selv om special teams er en mindre del af spillet, har de specielle hold en meget stor indflydelse på den endelige score. De kan ikke blot gøre en stor forskel på resultatet af en kamp, men de kan også ændre kampens gang.

Specialholdene indsættes på tre hovedområder i spillet. Disse omfatter punts, field goals og ekstra point. De bedste af dem kan ændre en kamps forløb, og de er en stor årsag til, at mange kampe ender med et field goal i sidste minut.

Onside kick er et godt eksempel. Det er et specialholdsspil, der er designet til hurtigt at genvinde bolden og give offensiven to scoringsforsøg. Et vellykket onside kick kan hjælpe en offensiv med at overvinde et stort pointunderskud.

Skole Pige Cup 2013
Ikast KFUM Cup 2012
Opstart 2013
KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os

Ikast KFUM fodbold