KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os
IKAST KFUM FODBOLD


Håndbold er ikke den mest populære sport

Håndbold er en holdsport, der udvikler atletiske færdigheder og fremmer fysisk kondition. Det lærer også respekt for andre spillere, som skal behandles som ligemænd. Det er et godt spil for børn at lære at arbejde godt under pres og at opbygge deres selvtillid.

Håndbold er en tempofyldt sport, der kræver brug af musklerne i over- og underkroppen. Det forbedrer styrke og muskeltonus og øger fleksibilitet og koordination.

Det er en sport for ældre mennesker

Håndbold er en sjov og social sport, der kræver teamwork og god fysisk form. Det er en meget konkurrencepræget sport, men den kan også spilles på et rekreativt niveau. Det er en hurtig og aerob øvelse, der øger den kardiovaskulære udholdenhed, og det kan også bruges som en form for vægttab. Derudover er håndbold en meget social og venlig sport, som kan dyrkes af folk i alle aldre og med alle evner.

Et håndboldhold består af seks spillere og en målmand. Banen er 40 meter lang og 20 meter bred, en meget større overflade end en basketballbane. Den er delt i to halvdele af en halvbanelinje, og en stiplet bue ni meter fra målet markerer frikastbuen. En spiller må ikke bevæge sig mere end tre skridt uden at kaste bolden eller gribe den.

Det er en sport for kvinder

Håndbold er en tempofyldt sport, hvor spillerne rører bolden med en hvilken som helst del af kroppen over knæet. De kan aflevere eller holde bolden i op til tre sekunder, men ikke sparke til den. De kan også tage op til tre skridt uden at drible bolden.

Et hold består af syv spillere, inklusive en målmand. De øvrige seks spillere kaldes banespillere. De omfatter en center, en venstre back og en højre back, som spiller på begge sider af banen. Rundløberen leder det offensive angreb og forstyrrer modstanderens forsvarsspillere. Venstre og højre fløj er hurtige spillere, der patruljerer i siderne af banen, modarbejder modstanderens fløje og søger forskellige vinkler at skyde fra.

Spillet foregår på en bane med hård overflade, 40 x 20 meter, med et mål i hver ende. En stiplet næsten halvcirkelformet linje ni meter fra målet markerer frikastbuen. En spiller kaster bolden ind i modstanderens net for at score et point.

Det er en sport for børn

Håndbold er en holdsport, der kræver fremragende koordination, samarbejde og fingerfærdighed. Det fremmer også den fysiske kondition og er en fantastisk aktivitet for børn i alle aldre. Spillet er reguleret af International Handball Federation og har årlige verdensmesterskaber for mænd, kvinder og juniorhold for mænd og kvinder.

En håndboldkamp består af to perioder, der hver varer 30 minutter. Hvert hold har syv spillere inklusive en målmand. Et hold kan flytte bolden ved at aflevere eller drible. En spiller må dog ikke tage mere end tre skridt, mens han holder bolden. Derudover er det forbudt at sparke til bolden eller løbe med den i mere end tre sekunder.

Der spilles på en hård overflade med mål i hver ende af banen. Banen er 40 x 20 meter, hvilket er større end en basketballbane. Den er opdelt i halvdele af en halvbanelinje og har en stiplet næsten halvcirkelformet linje ni meter fra målet til frikast.

Det er en sport for mænd

Håndbold er en holdsport, der kræver fysisk kondition og udholdenhed. For at udvikle disse færdigheder følger atleterne et skema med styrke- og udholdenhedsøvelser, der inkluderer dødløft, front squats, håndvægtstræning og bencurls. De bruger også plyometri og rotatormanchetøvelser. Disse øvelser øger den muskulære udholdenhed og reducerer risikoen for skader.

En typisk håndboldkamp spilles på en bane med hård overflade og et mål i hver ende. Banen er 40 meter lang og 20 meter bred, meget større end en basketballbane. Målområdet er markeret med en seks meter lang linje, som er kendetegnet ved en stiplet bue.

Holdene består af syv spillere, herunder en målmand og seks markspillere. Banespillerne spiller på begge sider af banen og må røre bolden med en hvilken som helst del af kroppen over knæet. De kan aflevere, drible eller skyde bolden. Centeren spiller i begge sider af banen og leder angrebet, mens venstre back og højre back primært er forsvarsspillere.

Skole Pige Cup 2013
Ikast KFUM Cup 2012
Opstart 2013
KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os

Ikast KFUM fodbold