KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os
IKAST KFUM FODBOLD


Tre grunde til at strikke dine egne sokker

At strikke er en fantastisk måde at holde varmen og holde dine fødder varme på. Selv om det var forbudt under Første Verdenskrig, strikkede kvinder midt under krigen sokker og trøjer for at støtte sagen. De var ikke kun billigere end købte sokker, men de holdt også fødderne varme. Her er tre grunde til at strikke dine egne sokker:

Strikning var forbudt under Første Verdenskrig

I 1917 erklærede USA krig mod Tyskland og gik ind i konflikten. Selv om USA ikke blev involveret i lang tid, var krigen en humanitær katastrofe, som krævede strikkede varer og hospitalsforsyninger. Røde Kors udsendte en desperat anmodning om 1,5 millioner strikkede artikler. De havde brug for 1,5 millioner muffler, armbånd, sweatere og 3,5 millioner par sokker. Der var meget brug for strikkede varer under krigen, især under skyttegravskrigsforhold, hvor det var nødvendigt at skifte sokker.

Selv om mange strikkere blev afskrækket fra at fremstille krigsartikler, fremstillede de alligevel mange huer, trøjer og sokker. Kvinderne blev opfordret til at returnere de færdige varer og garnet, men regeringen anså dette for at være en rimelig tid til at strikke et par sokker. Heldigvis returnerede de fleste strikkere deres færdige arbejde i sidste ende, selv om der var tilfælde, hvor de blev pålagt at returnere den færdige vare.

Kvinder strikkede til krigshjælp

I 1917 meddelte det amerikanske Røde Kors, at strikkeprogrammet ville levere strikkede trøjer og hjemmestrikkede sokker til krigsarbejdet. Røde Kors ville prioritere at sende strikkede beklædningsgenstande til soldaterne, især til dem på hospitaler og fjerntliggende forposter. Strikkeprogrammet var ikke en selvstændig enhed på det tidspunkt, men blev i sidste ende en del af Røde Kors' udviklingsafdeling.

Efter Første Verdenskrig blev strikning en almindelig hobby for amerikanerne. Deres håndstrikkede sokker og trøjer var en måde at give mænd i de væbnede styrker komfort og varme på. I 1941 offentliggjorde magasinet Life en forsidehistorie om krigshjælpsstrikarbejdet. Den indeholdt grundlæggende strikkeinstruktioner og et mønster til en strikket vest. Artiklen påpegede, at mens håndstrikkere havde travlt med at fremstille tøj til mændene, ville maskinstrikning være hurtigere og mere effektivt.

Håndstrikkede sokker var billigere end købte sokker.
Første gang jeg havde et par håndstrikkede uldsokker på, blev jeg overrasket over prisforskellen. Jeg betalte mindre end 15 dollars for 400 meter - nok til at strikke et par sokker. Jeg valgte en supervasket merinould kaldet Stroll. Det er et garn på 50 gram, der er ekstremt slidstærkt. Jeg købte det i forskellige ensfarvede farver og striber og stranded-colourwork, hvilket gav mig mulighed for at skabe kontrastfarver i hælene.

Det tog mig længere tid at finde et mønster, der passede til mine fødder, men da jeg først havde fundet et mønster, som jeg kunne lide, besluttede jeg mig for at strikke sokkerne selv. Jeg opdagede også, at jeg kunne bruge podning til at lukke tåen, hvilket jeg aldrig havde set før. Denne teknik gav en mere behagelig pasform og en mere æstetisk tiltalende sok, end nogen købt sok kunne tilbyde. Håndstrikkede sokker holdt også længere end købte sokker.

De holder dine fødder varme

Uanset om det er til dine kjolesko eller dine vinterstøvler, er uldsokker den perfekte måde at holde dine fødder varme og lune på. Disse sokker er overraskende bløde og har en strik med høj tæthed, der forhindrer, at de bliver for tæt og glider. Og de er varme nok til dine skinneben og ankler. Desuden har de indbygget støtte til fodbuen og en sømløs tå.

Grunden til, at hjemmestrikkede sokker og trøjer er gode til at holde dine fødder varme, er, at de er alsidige. Ikke alle sokker er ens. For eksempel er tykke bomuldssokker ikke nok til at varme følsomme fødder. Heldigvis er der andre muligheder, herunder kompressionssokker af høj kvalitet, som er designet til at hjælpe med at holde dine fødder varme og varme.

De er nemme at lave

Hvis du er nybegynder i strikning, er hjemmestrikkede sokker og trøjer et fremragende valg for nybegyndere. Du kan finde opskrifter og instruktioner på forskellige websteder. Du kan printe dem ud og gemme dem i et ringbind. Du kan også bruge internettet til at finde gratis mønstre. Hvis du vil finde gode mønstre, kan du besøge hjemmesider med garnmønstre og søge efter gratis strikkeopskrifter. Når du skal i gang med at strikke, skal du vælge et farveskema og gøre det så tiltalende som muligt.

Sokkestrikning er en populær hobby, fordi det færdige produkt er let at pakke og bære. Sokkeprojekter er også lettere at give som gave. Selv om sokker er lettere at strikke end trøjer, skal du være meget opmærksom på instruktionerne. Sokkestrikning er det perfekte projekt, når du er på farten eller venter på, at dit barn er færdig med skolen. For at begynde at strikke sokker skal du strikke et enkelt rør på størrelse med din fod. Strik flere omgange på denne måde, indtil den ønskede længde er nået.

Skole Pige Cup 2013
Ikast KFUM Cup 2012
Opstart 2013
KFUM Fodbold Events Sponsor Billeder Kalender Turneringer/Kampe Klubdragter Kantine Kontakt Bestyrelse Find os

Ikast KFUM fodbold