ITK 2001

 

Klubben | Aktiviteter | Holdinfo | FM99 | Om hjemmesiden | Nyt på siderne

kfum-logo.jpg (36362 bytes)

Retur


Ikast KFUM Fodbold, IFS og Tulstrup/Faurholt styrker pigefodbolden:

Piger skal have lov til at spille fodbold, og ikke kun for sjov. De skal have lov til at udfolde sig på en rigtig fodboldbane og med fuldt hold på 11 mand. Derfor har de tre lokale fodboldklubber, Tulstrup-Faurholt IK, Ikast KFUM Fodbold og IFS slået sig sammen og spiller i år i et holdfællesskab under navnet ITK 2001.

Holdsamarbejdet gælder i første omgang kun i damejuniorafdelingen, men ingen af de tre klubber udelukker, at de på sigt kan udvide samarbejdet.

" Vi har alle tre haft hold i damejuniorrækken, men har haft svært ved at stille et fuldt 11 mands hold", siger Annie Harder fra Tulstrup/Faurholt. Og for at tilgodese de piger, der gerne vil dyrke fodboldsporten seriøst, er de tre klubber blevet enige om at slå sig sammen.

I øjeblikket regner de med, at 20-25 piger vil møde op til første træning den 19. februar, og bliver det tilfældet vil der også være mulighed for at stille et syv-mands hold. Derudover vil man også kunne give de dygtige spillere en chance på seniorholdene i IFS, som i øjeblikket har hold i serie 2 og jyllandsserien.

ITK 2001 kommer til at spille i rødt og trænes af KFUM's mangeårige træner Flemming Doctor Christensen. Planen er at han også får en hjælpetræner, samt de to holdledere Einar Würts og Vibeke Lauridsen knyttet til det nye holdsamarbejdet. Han har allerede planlagt, at holdet skal deltage i en række stævner og som opstart spille et par træningskampe. Blandt andet den 24. februar i Kølkær og igen ugen efter i Stadome, hvor modstanderen vil være Alheden.

Den egentlige turneringsstart er først skærtorsdag, og da der først er sidste tilmelding den 1. marts kender ingen modstanderen endnu.
" Vores håb er da at komme i junior 1 til efteråret og siden i mesterrækken", siger træner Flemming Doctor, der ikke har sat direkte mål før han kender sit hold. Damejuniorrækken deles op efter sommerpausen i top og bund, 1 og 2. Den øverste halvdel skal så spille om oprykning til mesterrækken.

Det nye hold kommer til at leve et lidt omflakkende liv, blandt andet for at tilgode se de tre samarbejdende klubber,
I forårssæsonen skal der trænes på KFUMs baner, men spilles kamp i Tulstrup.
Til efteråret hedder det træning i IFS og kamp på KFUMs baner.
"Vi har gode erfaringer med løsningen fra sidste år, hvor IFS og Tulstrup samarbejdede, så vi er ikke bekymret for det" siger de involverede parter, der til gengæld glæder sig over, at det endelig er lykkedes at blive enige om at lave optimale vilkår for pigespillerne.