KFUM Cup sprænger rammerne fra d. 9. august -11. august

Fra Ikast avis

Der sættes rekord i den kommende weekend, hvor Ikast KFUM Fodbold arrangerer det årlige ungdomsstævne, Ikast KFUM Cup.

I år får cuppen deltagelse af 28 hold og næsten 500 spillere, trænere og ledere. Det er seks hold flere end i 2010, hvor man havde det hidtil største antal deltagere i KFUM Cup.

- Vi er ekstra spændte i år, for denne gang har vi virkelig sprængt rammerne. Men vi er klar til at tackle udfordringerne, siger stævneleder Erik Laursen.

Spiller på seks baner
Ikast KFUM Cup er som sædvanlig for både drenge og pigespillere. I herreynglinge-regi er der to puljer med otte U/19-hold, og samme antal hold er klar i herrejunior-rækken, hvor det gælder aktører i U/17. Også U/18-hold på pigejunior-siden skal dyste ved cuppen, hvor i alt fire klubber stiller op i én pulje. Som noget nyt i år, er der oprettet to puljer for U/15-drenge.

- Der skal spilles 56 kampe fordelt over lørdag og søndag, så for første gang i stævnets historie, vil vi begge dage gøre brug af vores seks baner, forklarer Erik Laursen.

Gengagere og nye klubber
Taarup/Paarup IF er eneste klub fra Fyn, der kommer til Ikast i weekenden. Ellers består de deltagende klubber af gengangere som FC Fredericia og Skovbakken. Der er dog i 2013-versionen også blevet plads til “nye” klubber fra Vejen, Aabenraa, Aarhus, Tarm og Viborg.

- Vi synes det er positivt, at vi kan tiltrække klubber fra både Fyn og det meste af Jylland. Vi er glade for, at der er så mange gengangere, og de klubber forsøger vi så at supplere med de nye klubber. På den måde sikrer vi, at spillerne ikke render ind i de hold, de møder normalt i turneringerne, påpeger Erik Laursen.

Høj kvalitet
Stævnelederen understreger, at trods rekordtilmeldingen til Ikast KFUM Cup, kører konceptet videre som i de foregående år. Det vil sige med indkvartering og forplejning på Hyldgårdsskolen samt fire kampe ad to gange 30 minutter til hvert hold.

- Det sportslige niveau vil ikke blive påvirket af, at der i år er 28 hold – vi kan fortsat garantere en attraktiv afvikling af kampene, men også høj kvalitet af stævnet som helhed, siger Erik Laursen.

Skriv et svar